Zakon Lakoće

Picture from Magnetic Law of Attraction

Volim Zakon Privlačenja da zovem Zakonom Lakoće jer to zapravo i jeste. Svi učitelji koji zaista žive ono što govore će vam reći da je prvi i najvredniji deo ovog Zakona vaš dobar osećaj. Najbitnije je da se dobro osećate. Hajde da vidimo kako je to povezano sa lakoćom.

Ako je vaša početna tačka život koji je pretrpan obavezama, svakodnevnim stresom ili nejasnoćom vaše vizije, velika je verovatnoća da ne možete, ma koliko se trudili, da iskoristite Zakon Privlačenja/Lakoće koji je tu da vam služi. Zašto? Jer vam um prebrzo ide u odnosu na telo. Telo ne može da ga stigne i to nepoštovanje lakoće rezultira time da ne možete da koristite Zakon Privlačenja/Lakoće koji je tu da vam služi. Zakon Vam služi kada vi služite većoj Svrsi. Zato vam je data vaša Svrha na Zemlji. I kada je pratite, onda sve ide sa lakoćom i tada vam Zakon Privlačenja donese sve potrebne ljude i resurse da bi vi živeli vašu Svrhu.

Koji je početni korak? Počnite da pratite kako se osećate.

Kada god osetite energiju koja nije ono što želite, zastanite i kažite – ovako se sada osećam. Udahnete duboko, izdahnete i onda kažite – to je bilo do sada. Kažem STOP, i od sada želim da se osećam ovako: i okrenete energiju da radi za vas tako što jasno i što detaljnije kažete kako želite da se osećate umesto prve situacije.

Primer: Osoba vas jako nervira i opet priča ono što ne želite da slušate. Vi osetite da vam ta energija ne prija. Identifikujete kako se osećate. Onda se zapitate: Kakav bih ja volela da je odnos između mene i ove osobe – Želim da naš susret bude radostan, da se smejemo, da pričamo o zanimljivim stvarima, da kreiramo nešto sjajno…

Odlučite šta zaista želite da živite umesto da se iznova vraćate na ono što vam se trenutno ne sviđa.

Za početak će vam trebati 20 resetovanja u toku dana. Vremenom, sve manje i manje. I dođe dan kada, ne samo da govorite da vam je važno da se dobro osećate , već vi to i živite. Onda shvatite da već radite puno stvari koje vas zabavljaju, u kojima uživate i koje vas jako, jako pune energijom. Stvarno ste dobri u tome. Kako to ranije niste primetili? Hej, ja ovo radim levom rukom a do sada sam to uzimao zdravo za gotovo. Hej, ja baš u ovome uživam. Hej, ovo je moja strast.

I gle čuda, Zakon Lakoće proradi kod vas. Ne samo da radi, nego razbijate na svim poljima. Drugi se pitaju, kako to kod nje/njega radi? A vi tada tačno možete da kažete kako. Tako što se zabavljate, uživate u onome što s lakoćom radite, družite se sa ljudima koji isto tako s lakoćom rade svoje stvari… i zajedno stvarate čuda.

Počinjete da živite svoju Svrhu.

A sve je počelo tako što ste usporili. Pa ste naučili da dišete dublje. Da se uzemljite. Da prepoznate kako se osećate. Da menjate energiju u onu koju želite da živite i osećate. I tako iznova i iznova, dok ne osetite da vam je sve lakše i lakše. Tako dođe dan kada se više ne plašite. Tada se puštate i krećete da tečete sa tokom.

Puno Vas volim .

Marina

One thought on “Zakon Lakoće

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s