Mi smo uvek u stanju kreiranja

Ako razumemo Zakon Privlačenja i svoju ulogu u njemu, na pravom smo putu da stvaramo i živimo sa više lakoće. Mi smo uvek u stanju kreiranja. Uvek smo i bili. U svakom trenutku kreiramo sopstvenu stvarnost. Kreiranje se nikada ne prekida jer se ovaj Univerzum stalno menja, transformiše i prilagođava trenutnoj energiji koju nudimo. Mi smo, pre svega, energetska bića i kao takva, direktno kreiramo na osnovu kvaliteta svoje energije.

Helena Arturaleza

Zakon Privlačenja je uvek na delu, uvek u akciji. Čemu god da poklonimo svoju pažnju i energiju, automatski ćemo privući stvari i ljude istog kvaliteta energije koju smo odaslali. Ponekad je momentum već izgrađen i nama se čini da se sve što želimo brzo manifestuje a mi kreiramo sa lakoćom. Tu su uvek u pitanju dani i meseci nuđenja iste energije koja je sebe nadograđivala i došao je trenutak kada svedočite i fizičkoj manifestaciji.

Za one stvari na koje još čekate, postoji uvek razlog zašto se još ne ispunjavaju. Ako lagano gradite momentum energije, ne vezujući se za sam ishod želje i ako se iznova fokusirate i okrećete energiju da radi u vašu korist- rezultati neće izostati. Ponekad je dovoljno da budete strpljivi, jer mnoge želje prvo sazrevaju i zaista za njih ne bi bili spremni da smo odmah svedočili njihovom ispunjenju. Zato ja uvek, kada god naiđem na nešto što ne ide brzo kako sam očekivala ili kada vidim da je došlo do kontrakcije energije ponavljam afirmaciju:

Sve uvek radi za mene.

Ponekad nemamo dovoljno razumevanja i ne vidimo širu sliku stvari i zato ne možemo razumom da objasnimo zašto se nešto dešava ili ne dešava. U tim situacijama je dovoljno da prihvatimo situaciju i sebe, tu gde smo se našli i tu gde trenutno jesmo. Meni se dogodilo da baš u vreme kada je moja online edukacija bila u toku, ja ostanem bez glasa. Bukvalno mi nestane glas preko noći. Ali kod mene postoji ta osobina koja mi je hiljadu puta do sada pomogla i zato je delim sa vama- Ja uvek u takvim situacijama odustajem od otpora i kažem sebi:

Tako je kako je. Ja zaista verujem da ovo radi za mene.

Ne vidim još kako ali duboko verujem da će iza ovoga doći još veća jasnoća. I veće otvaranje za mene.

U mom slučaju, iskoristila sam iskustvo da se okrenem sebi i pitala sam se: Da li postoji nešto što treba da čujem? Za šta mi je potrebna veća tišina i dublji mir? Šta to želi da dopre do mene? Bilo je vreme za dublju tišinu. Nakon nekoliko dana,zaista još veće otvaranje. Sada već pišem ovaj tekst, jako mi je bolje i već sutra ću snimiti video gde ću pričati o ovoj temi.

Dakle, potrebno je razumeti svoju ulogu u Zakonu Privlačenja. Univerzum odgovara na ono što naša energija stvara. Ali nekada nismo svesni kakva se energija akumulirala u pozadini. Kada sam pre par godina počela da istražujem ovaj univerzalni Zakon, naišla sam na primer sa zvučnim viljuškama koji mi je jako pomogao da razumem najpre Zakon Vibriranja. U prostoriji zvučnih viljušaka počeće da vibriraju samo one koje su podešene na istu frekvenciju. Automatski će odgovoriti na frekvenciju koja se slaže sa njihovom. Odatle se rodila ideja o podešavanju i usaglašavanju sebe sa frekvencijom koja je u harmoniji sa onim što želimo da ,,privučemo”.

Vibracionu usaglašenost s onim što želimo da privučemo postižemo tako što vodimo računa o svojoj energiji. Iako svesno usmeravanje fokusa i energije, naših misli i reči, na ono što želimo da manifestiramo igra manju ulogu u samom privlačenju jer svesni deo uma je samo vrh ledenog brega, ipak redovnom praksom i ponavljanjem postižemo željeni efekat – stvaramo naviku pozitivnog odgovora na ono što nam se dešava. Redovno afirmisanje Života, stvara podržavajuću naviku negovanja srećnih misli.

Ja lično volim da imam pripremljene paketiće srećnih misli, koje pišem sa puno prijatnih emocija i mnogi paketići su napravljeni onda kada mi je baš dobro išlo u životu. Ti paketići mi znače u trenucima kada mi ne ide sve po planu ili kada osetim kontrakciju energije. Da ne bih upala u reaktivnost, ja se prvo zaustavim. Uzemljim se preko stopala, osvestim šta se dešava oko mene i onda, ako je u pitanju jači emocionalni naboj ili slučaj gde mi neprijatne emocije pokazuju da sam se potpuno diskonektovala sa Toka, ja tada biram da ostanem neutralna.

Osvestim, uzemljim se, ostanem neutralna-dišem. Tek onda, kada malo stabilizujem energiju posegnem za Paketićem srećnih misli. I uvek deluje. Ponovo me konektuje na Tok. Tokom zovem energiju koja ide u smeru onoga što želimo i kad god se pustimo niz Tok lepo se osećamo, događaji nam idu na ruku i svedočimo sinhronicitetima.

Koliko puta će nam se dogoditi da ispadnemo van Toka ili se zavrtimo u krug pružajući otpor?

Puno puta. Ali, budimo nežni prema sebi. Dok učimo da plivamo u Reci Života budimo strpljivi i puni razumevanja za sebe u procesu. Što više iskustva imamo, brže ćemo nastaviti sa plivanjem. I više ćemo uživati u samom plivanju. Moguće je da ćemo i zaroniti.

Dobra vest je da – kada jednom razumete Zakon Privlačenja i načine na koje funkcioniše- možete svesno i s namerom da stvarate bolji život i novog/novu sebe. Da se iz dana u dan rekreirate- iznova izgrađujete sebe i birate šta želite postati. Počinjete da shvatate slobodnu volju koju imate. Počinjete da birate da drugačije odgovorite na situacije koje se dešavaju u toku dana. Birate da razmišljate drugačije. Birate da se fokusirate i više razmišljate o stvarima koje želite u svom životu. Birate da probate nešto novo. Birate da nađete vremena za sebe i ono što vas čini srećnim. Zaista možete da izaberete da učestvujete u svom životu a ne samo da pustite da vam se dešava.

Želim da jednim nizom tekstova krenem od početka i zaista na moj način objasnim kako Zakon Privlačenja funkcioniše u stvarnom životu gde nismo izolovani, nego već živimo određene scenarije i tu smo gde jesmo. A želimo da se krećemo napred.

Hvala što me pratite i podržavate i ovde.

Marina

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s