Opraštanje – istinski preobražaj

Volela bih da prvo odgovorite na sledeća pitanja:

Šta ste propustili u životu? Za čim žalite?

Šta je to što je trebalo da uradite, a niste?

Šta ste uradili a nije trebalo?

Šta vam se desilo što mislite da je trebalo biti drugačije?

Šta to nosite sa sobom iz prošlosti, a koči vas da idete napred?

Kome treba da oprostite?

Čin opraštanja je neophodan i proces je istinskog preobražaja. Ukoliko se držite starih, opterećujućih misli i emocija, samo štetite sebi i privlačite istu takvu energiju. Mi uvek kreiramo samo u ovom trenutku. Ali nevolja je kada baš ovaj trenutak koristimo da se sećamo davno prošlih stvari koje i dalje negujemo. Tu energiju koju nismo otpustili nosimo u svom energetkom telu i mi smo odgovorni za nju, mi joj ne dozvoljavamo da ode i stvori prostor za nešto novo.

Dakle, poželite toj osobi sve najbolje, blagosiljajte tu situaciju koja vas muči i pustite ih. Samo ako pustite teret moći ćete da stvorite prostor za lepu budućnost. Istinsko opraštanje donosi osećaj rasterećenja- ono nas pročišćava i oslobađa. Zakon Privlačenja odgovara na energiju naših misli i osećanja, u ovom trenutku. Možemo doneti svesnu odluku da se oslobodimo nepotrebnog tereta: osećaja krivice, kajanja zbog propuštenih prilika, loših odluka i pogrešnih izbora.

Nemojte se držati prošlosti. Oprostite se od nje i zatim se pomerite. Važno je SADA. Od ovog trenutka možete biti nova osoba, ispunjena ljubavlju i razumevanjem, osoba koja je stekla kvalitete prolazeći kroz prošla iskustva i koja može da kaže:

Opraštam ti jer želim da se oslobodim svih osećanja koja mi više ne služe!Hvala ti!

Probajte da napravite spisak onoga što želite da pustite i primenite ovu rečenicu na svaku osobu i svaku situaciju sa spiska!

Kada radim Reiki tretmane često svedočim otpuštanju blokada kod klijenta kada dolazi i do fizičkog oslobađanja, najčešće preko suza. Suze su zaista lekovite. Neki ljudi se blago stresu, a vrlo često se blokada otpusti onda kada klijent oseti blago probadanje u tom delu tela i potom strujanje energije.

U trenutku kada spoznamo da mi vladamo našim emocijama a ne one nama, odmah se osećamo jačim i motivisanim da krenemo dalje u oslobađanje sebe od svih blokada koje nam smanjuju protok energije. Sve lakše pravimo prostor za iskustva koja želimo da privučemo.

Naše emocije su gorivo za našu energiju, a naša energija gorivo za budućnost. Prošla iskustva posmatrajmo kao skrivene blagoslove i setite se da

Blagoslov ne dolazi uvek upakovan u šareni papir sa mašnicom.

Hvala što me pratite i ovde.

Marina.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s