Afirmacije – izjave koje podižu vašu energiju

Stvarajte budućnost iz budućnosti, ne iz svoje prošlosti.

V.Erhart

Hajde da pričamo o prvoj tehnici koja ojačava našu povezanost sa podsvesnim umom. Afirmacije podižu emocije i inspirišu još sličnih misli. Svaka vaša misao ima afirmativnu moć. Reči koje izgovaramo su još moćnije. Istraživanja su potvrdila da je većina naših današnjih misli ista kao one od juče, zato i rekreiramo istu realnost. Većine misli nismo ni svesni. Ali po stvarnosti koju živimo možemo da vidimo koje misli se iznova ponavljaju- jer sve što ponavljamo postaje naše uverenje i iz tog uverenja kreiramo.

Naše misli i reči su izraz onoga kako percipiramo svet i onoga što mislimo da jesmo. Svaki put kada primećujete stvari koje ne funkcionišu kako treba, kada primećujete nedostatke i manjak obilja vi to afirmišete i potvrđujete u svom životu. Srećom, isto važi i za naše osnažujuće misli. Kad god mislimo i pričamo o onome što želimo, pišemo o tome i pravimo viziju koja nas vuče u željenu budućnost- afirmišemo to kao našu istinu.

Afirmacije služe da pobude u nama osećaj ispunjenja i zadovoljstva. Redovnom upotrebom afirmacija sa kojima smo lično usklađeni i naročito afirmacija koje opisuju kako se osećamo, reprogramiramo naš podsvesni um. Za formiranje nove navike potrebno je otprilike mesec dana, mada postoje istraživanja koja govore o tome da vreme da se navika usvoji varira od osobe do osobe i zavisi od više faktora. Ja i iz iskustva znam da ako uspete da redovno pišete i izgovarate svoje afirmacije mesec dana, drugi mesec neće predstavljati problem i već ćete biti na putu na steknete trajnu naviku afirmisanja života.

Susretala sam se sa različitim iskustvima ljudi od kojih su neki govorili da njima afirmisanje ne funkcioniše ali daljim istraživanjem sam otkrila i to da oni nisu afirmisali mesec dana, svakog dana. Izgovarali su afirmacije s vremena na vreme, dok bi ostatak dana provodili u svojim starim aktivnostima i starim navikama. Dalje, nisu pronašli afirmacije koje u njima bude podizanje energije. Svaki čovek je poseban na svoj način i u zavisnosti od trenute vaše pozicije zanimaće vas i inspirisati različite stvari. Znači, ono što je za mene dobra afirmacija može biti i za vas ali možda ćete vi to izgovoriti potpuno drugačije, ili ćete blago preformulisati. Vaš osećaj je u tom slučaju tačan, jer ono što vi lično osetite kao osnažujuće to će i biti osnažujuće za vas. Cilj je uvek da stvorite potvrdne i moćne izjave koje ćete osećati svojim telom kao moguće i istinite za vas.

Ja naravno prvo preporučujem da uradite vežbu čišćenja energetskih centara pa tek onda da uvedete afirmacije:

Afirmacije su izjave toga šta želite da budete ali još bolje onoga kako želite da se osećate i zaista funkcionišu ako ih redovno praktikujete sve dok ne steknete naviku da afirmisanjem okrećete energiju da radi za vas. Iskusite osećanja koja se bude afirmacijama. Osetite, verujte i primite to u celo svoje biće. Proširite svoju svest i percepciju.

Afirmacije mogu biti usmerene na cilj koji želimo da postignemo i tada potvrđuju da se naš cilj ispunjava. Ovakve afirmacije opisuju vaš cilj kao već ostvaren i govore o tome kako se tada osećate. Na primer ako vam je cilj da smršate do vaše idealne težine, možete napraviti afirmaciju koja to potvrđuje: Osećam se divno, lagano i sveže u svojoj savršenoj težini od 58 kilograma. Ove afirmacije pomažu da stvorite emotivno iskustvo kao da već živite ono što želite. Ovakve izjave reprogramiraju umreženu aktivnost sistema u vašem mozgu i vi postajete svesni ljudi, ideja i resursa koji vam mogu pomoći da postignete cilj.

Afirmacije su usmerena, fokusirana energija. Imaju moć da stvore slike vaše najbolje verzije budućnosti a sve što možete da vidite i da osetite u svom telu, to i stvarate u fizičkoj realnosti. Zato vas ja pozivam da vizualizujete ono što opisuje vaša afirmacija. Čujte zvuke, vidite slike i uživite se u te reči. I dobro je da ih naglas izgovarate. Za još veću bliskost, gledajte se u ogledalu dok ih izgovarate.

Obavežite se da na mesec dana svakodnevno koristite afirmacije pa tek onda pogledajte da li se osećate drugačije i koju promenu su vama donele u život!

Hvala što me pratite i ovde.

Volim vas.

Marina.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s