Kreativna vizualizacija – buđenje nove realnosti

Ovaj svet nije ništa drugo do platno za našu imaginaciju.

Henry David Thoreau

Moć vizualizacije počinje od činjenice da naš podsvesni um ne pravi razliku između stvarnog iskustva i zamišljenog događaja. Podsvesni um podjednako reaguje na zamišljanja, sećanja i realno doživljena iskustva i upravo tu leži moć “prizivanja” željenog scenarija u naš život.

Vizualizacija je slična maštanju ali se od maštanja razlikuje jer ima svrhu. Kada sa namerom uđete u kreativnu vizualizaciju, emotivno i fizički počinjete da osećate realnost kojoj težite. Taj željeni ishod već postoji u jednoj od paralelnih realnosti i zaista, sve što um može da zamisli jeste ostvarivo a pitanje je samo da li smo, u ovom trenutku, u mogućnosti da se naštimujemo na potrebnu frekvenciju? Naša čula imaju ograničene mogućnosti i većina ljudi ne može da očita realnosti koje postoje na suptilnijim nivoima. Tek kada se energija zgusne do dovoljnog nivoa da ljudski sistem može da je očita, mi počinjemo da osećamo u telu da je manifestacija moguća.

Svi smo odgovorni za slike koje stvaramo u svom umu. Data nam je približno ista mogućnost da koristimo vreme i energiju, tako da samo od nas zavisi kakve ćemo slike kreirati -inspirativne i podržavajuće ili one koje će nas crpeti i oduzimati nam život?

Ako u svoj um utisnete sliku verzije sebe koju želite, redovnom vizualizacijom toj slici dodajete još detalja sve do trenutka kada tu sliku osećate kao deo sebe. U stvari vi postajete ono što ste vizualizovali. Postajete usklađeni sa tom verzijom sebe.

Moj predlog je da vidite sebe kako već posedujete osobine koje ima ova kreativna verzija vas. Kakvi ste vi to u novoj verziji? Hrabri i samopouzdani? Nežni i snažni? Strpljivi? Otvoreno izražavate svoje želje i namere? Pitajte se – Kakva osoba može da živi ovu realnost koju ja želim? Osetite na nivou tela da već živite te osobine, da već posedujete te kvalitete. Stvorite taj osećaj u svom telu.

Prošle godine sam naišla na koncept pisanja lične knjige vizija, koji je verzija pravljena Vision Board-a, gde kupite divnu svesku ili dnevnik i tu pišete o svojoj viziji, lepite sličice i isečke koji su sa vizijom povezani i zapravo se sjajno zabavljate poput dece koja imaju svoje Scrapbooks. Svidela mi se ideja jer sam zaljubljenik u dnevnike, notese i pisanje rukom, pa sam uživala u kreiranju. A sve o čemu pišem kasnije koristim za kreativnu vizualizaciju.

Ja volim da praktikujem kreativnu vizualizaciju nakon kraće meditacije ili opuštanja uz muziku. Zato se preporučuje kao večernja vežba, pred samo spavanje, kada se najlakše povezujemo sa podsvesnim umom. Ali izbor je uvek vaš!

Rezultat je da se super osećate! Stvarno se super osećate!

Pitate se šta je sa manifestacijama? Sada mogu da kažem, sa punim poverenjem u proces – Onog trenutka kada telom osetite slike kao istinite a pritom vam je skroz udobno- spremni ste da to i živite!

Hvala što me pratite i ovde.

Marina.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s