Udisanje hrabrosti i sigurnosti

U početku mi je ideja meditacije i kontempliranja bila draga, ali je nisam redovno primenjivala. Najteže mi je padalo da sedim mirno jer bi moje telo tražilo da se pomeri, da nađe udobniji položaj ili je bilo spoljnih ometača koji mi nisu dozvoljavali da se u potpunosti posvetim sebi.

Sledeći nivo se dogodio kada sam odlučila da nađem vreme i prostor za sebe i tačno odredila deo dana kada ću u svoj raspored uključiti obavezno vreme za meditaciju. Rešila sam i problem spoljnih ometača jer sam počela da isključujem telefone i obavestila ljude oko mene da me ne prekidaju.

Onda je na red došlo svesno opuštanje tela. Posle različitih vizualizacija opuštanja, kao i vođenih meditacija koje su služile istoj svrsi, naučila sam da svesno opustim telo. To je bio trenutak kada sam zavolela opuštanje i meditiranje. Ljudi imaju različita iskustva sa meditacijom i to je sve u redu. Meni lično je donela dvadeset minuta dnevno svesnog opuštanja tela koje je dalje vodilo prepoznavanju onoga što mi se mota po glavi. Volim da je radim ujutru jer je tada nivo buke daleko manji. Kada sam probala da je radim popodne nakon niza radnih zadataka imala sam daleko više misli koje su me sprečavale da se potpuno opustim. Međutim, čak i tada je imala odlično dejstvo.

Ljudima se obično preporučuje da prate udah i izdah i da se vrate na svesno disanje svaki put kada odlutaju u misli i izađu iz sadašnjeg trenutka. Međutim, ono što je meni lično još više pomoglo je udisanje i izdisanje boja. Ja sam se još pre dve godine susrela sa tom praksom i ostala oduševljena kako je brza i efikasna za opuštanje.

Kada sednete da meditirate jednostavno vizualizujete pri udahu blistavu belu svetlost i udišete je u sve ćelije svog tela. Pri izdahu otpuštate svu napetost iz tela i sve što vam više nije potrebno. Nekoliko ovakvih udaha i izdaha i odmah ćete primetiti razliku. Evo probajte sada: Sedite udobno ispravljenih leđa i glave, polako zatvorite oči i udahnite čistu belu svetlost u sve ćelije svog tela a izdahnite sve što vam više nije potrebno. Ponovite ovo nekoliko puta. Osećate se momentalno rasterećenije i opuštenije zar ne?

Na programu Intuitive and Success Coaching koji sam završila februara ove godine boje se koriste kao Vibracija i učili smo da ih osetimo, vidimo i razumemo i na taj način očitavamo energetsko Polje, naše i naših klijenata. Koristimo svoj unutarnji vid da svesno, preko boja, očistimo svoje Polje i podignemo Vibraciju.

Najjednostavnija vežba je da udahnemo boju koja nam je potrebna i izdahnemo onu koja je višak. Vežba je laka i jednostavna i od vas zahteva samo da opustite, zatvorite oči i intuitivno udišete boju koja vam je potrebna i izdahnete boju koja je višak. Čak i kada ne znate značenje boja, ovim postupkom čistite i balansirate svoje Polje. Uradite ovo udisanje i izdisanje nekoliko puta.

Danas sa vama delim priču o CRVENOJ boji – boji prvog energetskog centra.

Kada osoba UDIŠE CRVENU boju potrebno je da u sebe unese više energije, hrabrosti i sigurnosti i/ili da snažnije zaštiti svoj prostor i granice(fizičke, mentalne, emotivne,
psihološke, duhovne u zavisnosti koju boju izdišemo). Crvena boja u udahu je znak da je potrebno energiju staviti u akciju ili datoj akciji dodati energije. Spremni ste da nešto materijalizujete.

Ako ste IZDISALI CRVENU boju onda izdišete svoje strahove: Osoba izdiše kroz crvenu boju strah od materijalizacije nečega ili preteranu aktivnost. Često se javlja kada postoji potreba da se izvede određena akcija ili da se nešto novo preduzme – započne novi posao, preseljenje u novi grad ili državu. Tada se izdisanjem crvene boje rešavamo straha kojeg često nismo ni svesni. Kroz crvenu boju se takođe izdiše i lična ljutnja, frustiranost i nestrpljivost.


Rad sa bojama mene iznova oduševljava. Zato sam i napisala da je program za Intuitive kouča bio jedan od najomiljenijih od svih edukacija koje sam do sada prošla. Ako vas ovo više zanima pišite mi na mail marinaspositivechoices@gmail.com ili marinaseminarisrbija@gmail.com

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s